Onze geschiedenis

2016

Lexpres Schilde

Met gepaste trots openden we in mei 2016 onze tweede fietsenzaak, Lexpres Schilde.
2010

Elektrisch = the way to go

In 2010 zorgden we voor een ruim en uitgebreid gamma elektrische fietsen. Brompton vervoegde het aanbod.
2002

Lexpres vernieuwt

Lexpres bestond 75 jaar en ging met de grond gelijk. Om volledig te vernieuwen, zowel qua winkel als qua aanbod in accessoires. 75 jaar traditie, maar nog steeds voortrekker in de nieuwste snufjes.
1999

Aanlsuiting bij ZEG

In het voorjaar traden we toe, als eerste lid in België, tot de ZEG - Europa's grootse tweewieler inkooporganisatie. Hierdoor blijven we een uitgebreid assortiment topmerken aan gunstige prijzen garanderen.
1995

Welkom Specialized!

Specialized werd aan het gamma toegevoegd. Een merk met als missie "het favoriete merk zijn van de veeleisende rijder", dat kon niet misgaan!
1991

Nieuwe bestuurders

Broers Koen en Guy Lefever namen in 1991 Lexpres over van Carl. Koen was reeds sinds 1987 in dienst bij de fietsenzaak. De geschiedenis herhaalt zich: opnieuw 2 broers aan het stuur van de Lexpres trein! Cannondale werd eveneens in 1991 toegevoegd aan het gamma.
1985

L'express wordt Lexpres

Tijden veranderen! Sinds 1985 wordt de naam "L’express" op de frames gespoten in plaats van met stickers aangebracht. Daardoor werd er gekozen voor een vereenvoudiging van de naam: Lexpres.
1984

Terug naar de overkant

In 1984 verhuisde de fietsenzaak naar een nieuw pand, opnieuw aan de overkant! Meer oppervlakte, dus meer verkoopruimte en een groter atelier.
1975

Carl neemt over

De gebroeders Van Baellaert gaven de zaak in 1975 in handen van de jonge en ambitieuze Carl Van Den Bogaert. Samen met zijn echtgenote, gooide Carl zich vol overgave in de fietsbranche en ontpopte zich tot een uitstekend framebouwer.
1965

Sportief georiënteerd

Doordat de gewone fiets aan populariteit moest inboeten gedurende de jaren '60, legde Lexpres zich meer en meer toe op de racefiets.
1932

Eerste verhuis

De verkoop nam toe, waardoor een verhuis noodzakelijk werd. Lexpres ging aan de overkant naar een iets grotere winkel.
1927

L'Express ziet het daglicht

Aan de Hessenbrug, waar Lexpres Antwerpen zich vandaag nog steeds bevindt, startten broers Vic en Jan Van Baellaert fietsenzaak L'Express in 1927. Twee vakmannen, gepassioneerd door de racefiets!